Fertil

 

Calcigel

Dermafit

CANIPUR - fertil optimaliseert bij fokteven, dekreuen en jonge teven waarmee gefokt gaat worden alles wat maken heeft met de vruchtbaarheid.

Samenstelling:
Sojameel, maďskiemen, dextrose, dicalciumfosfaat, melasse, calciumcarbonaat, natriumchloride, magnesiumoxide, L-lysine, DL-methionine, L-tryptofaan, kaliumchloride, lijnzaadolie.

Verpakking (bus):
 
Poeder 500 g /  poeder 1000 g

 

Dosering:

 

Kleine honden ( 4-15 kg): 2-8 g per dag
Middelslag honden (16-39 kg): 8 - 20 g per dag
Grote honden (40-70 kg): 20 – 35 g per dag


Voedingsadvies:
Fokteven: Om een optimale ovulatie en bevruchtingsresultaat te krijgen en de kans op vroeg embryonale sterfte te beperken, moet met de bijvoeding worden begonnen 3-4 weken voor de geplande dekking en moet worden voortgezet gedurende de eerste 4 weken van de dracht. Vanaf de 5de week van de dracht moet CANIPUR Fertil worden vervangen door CANIPUR Gravid, dat een complete verzorging biedt aan de hoogdragende en lacterende teef.

 
Dekreuen: Voor de verbetering van de dekprestaties en de spermakwaliteit moet de bijvoeding 2-3 weken voor een geplande dekking worden gestart en worden gecontinueerd gedurende de periode waarin gedekt wordt.

Nog niet gedekte teven: Ter ondersteuning van de loopsheid, alsook ter vermindering van de kans op schijnzwangerschap moet met de bijvoeding worden gestart ca 2 weken voor de te verwachtte loopsheid en worden voortgezet tot 2-3 maanden na de loopsheid als eventuele klachten van schijnzwangerschap zijn verdwenen.

 

Ingrediënten per kg:

 

Vitamine A

400.000 I.E

Vitamine B1

60 mg

Vitamine B2

150 mg

Vitamine B6

60 mg

Vitamine B12

2.000 mcg

Vitamine C

2.000 mg

Vitamine D3

10.000 I.E.

Vitamine E

4.000 mg

Vitamine K3

10 mg

Beta-Caroteen

2.000 mg

Cholinchloride

2.000 mg

Pantotheenzuur

400 mg

Nicotinezuur

400 mg

Foliumzuur

10 mg


Biotine

1.000 mcg

Zink

1.200 mg

IJzer

600 mg

Koper

200 mg

Mangaan

160 mg

Jodium

10 mg

Kobalt

10 mg

Molybdeen

10 mg

Seleen

5 mg

 

 

Gegarandeerde gehalten:

 

Ruw eiwit

 

 

 

24,2 %

Ruw vet

5,6 %

Ruwe celstof

1,6 %

Ruwe as

27,7 %

Calcium

6,0 %

Fosfor

2,2 %

Natrium

1,0 %

Magnesium

0,6 %

Kalium

0,2 %

Lysine

1,3 %

Methionine

1,1 %

Tryptofaan

0,4 %

 

 

Gebruik:

 

CANIPUR - fertil is een voedingssupplement dat alle, voor de vruchtbaarheid van belangzijnde vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren bevat.

Biologisch hoogwaardige vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren dienen ter harmonisering en optimalisering van de vruchtbaarheid bij dekteven en dekreuen en dragen bij aan het in stand houden van de dracht gedurende de eerste weken. Daarnaast regelen zij bij nog niet gedekte teven de loopsheid. Ook verminderen ze de symptomen van een eventuele schijndracht na de loopsheid.

De optimale verzorging met vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren speelt een sleutelrol in de vruchtbaarheid van de hond. Want deze bouw- en voedingsstoffen dragen bij aan  de hormoonsynthese en bewerkstelligen anderzijds een zo goed mogelijke voorbereiding van de voortplantingsorganen. Het resultaat is een hond die zich gewillig laat dekken en gereed is voor conceptie, met vitale, vruchtbare eicellen of spermatozoön, wat het beste uitgangspunt is voor een optimaal aantal levensvatbare pups in de worp. Omdat de teven in de eerste 3 weken van de dracht bijzonder gevoelig zijn voor een tekort aan vitamines en mineralen zijn, zal alleen een voldoende bijvoeding met deze essentiële bouwstoffen een misvorming van de vruchten en vroeg embryonale sterfte kunnen voorkomen.
Maar ook veel, niet gedekte teven krijgen 4-9 weken na de loopsheid te maken met schijnzwangerschap, met de daarbij behorende tepelzwelling, melkafgifte en gedragsveranderingen. Een uitgebalanceerde voeding met vitamines, mineralen, sporenelementen en aminozuren zal eraan bijdragen dat deze hormonale ontsporing snel hersteld.


 

Algemene voedingswetenschappelijke inzichten:

Vitamines – voornamelijk vitamine A, vitamine E en beta-caroteen stimuleren de vorming van de voortplantingshormonen, bewerkstelligen de ontwikkeling van bevruchtbare eicellen cq. spermatozoa, beschermen het slijmvlies in de baarmoeder en reguleren de werking van de spiercellen in de baarmoeder. Het verloop en het de uitkomst van de dracht wordt ook nog ondersteund door de bijzondere werking van vitamine E, vitamine C en beta-caroteen als anti-oxidanten, waarbij de eicellen en spermatozoa worden beschermd voor de inwerking van vrije radicalen.

Aminozuren en eiwitten – zijn de belangrijkste bouwstenen bij de vorming van lichaamscellen. Daarom zal een tekort leiden tot voortplantingsstoornissen door het ontwikkelen van zwakke eicellen, spermatozoa en embryo’s.

 

Mineralen – hebben verschillende opgaven te vervullen. Als elektrolyten zorgen zij voor de druk in de cellen en voor de weefselspanning, in de zuur-base huishouding van de hond zorgen zij voor het in stand houden van de pH waarden, in het botweefsel zijn zij verantwoordelijk voor de stevigheid en in de spieren en de zenuwen dienen zij voor de prikkelgeleiding. Daarom is een uitgebalanceerde verzorging met voldoende mineralen noodzakelijk voor een vlot verloop van de dracht als ook voor de ontwikkeling van de pups.

 

Sporenelementen – zijn belangrijke bestanddelen van enzymen en van hormonen die invloed hebben op de vruchtbaarheid. IJzer en koper stimuleren de bloedvorming en zorgen aldus voor een optimale doorbloeding van de weefsels met aanvoer van zuurstof en voedingsstoffen. Zink, mangaan en koper hebben als stimulatoren van de vruchtbaarheid een belangrijke positieve invloed op het aantal pups.